A Lotto XT kalkulátor 1.5.9.9 használatának ismertetése

A Lotto XT kalkulátor bármely lottójáték, valamint a Kenó minden lehetséges hibapont nélküli variációjára, az összes találati arányt külön-külön vizsgálva, tételesen listázza ki az elméleti esélyek értékeit - feltüntetve a lehetséges esetek darabszámát.
A Lotto XT kalkulátor óvatos becslést ad az egyes találati arányok eléréséhez szükséges szelvények számáról. Közelítő pontossággal határozza meg az egyes találati arányok eléréséhez szükséges szelvények számát - azok minimumát és maximumát.

 1. Válasszon ki egy lottójátékot - pld. Ötöslottó.
  Az Alternatív lottó kiválasztását követően, állítsa be az alternatív lottón kihúzható számok darabszámát, majd adja meg a kisorsolt számok mennyiségét.
 2. Válassza ki a variációba küldött számok mennyiségét - pld. 30 szám variációja.
 3. Állítsa be az egy szelvényre bontott számok mennyiségét - pld. 30 szám variációja 4 számra.
  Ha az egy szelvényre bontott számok mennyisége kevesebb, mint az aktuális lottón kihúzott számok darabszáma, akkor fix számmal (számokkal) kell feltölteni a szelvényeket.
  Minden szelvényen ugyanazon fix szám(ok)nak kell ismétlődni.
 4. Válassza ki a variócióba küldött számokból elért találatok darabszámát - pld. 30 szám variációja 4 számra az Ötöslottón, amely 30 számból 3 találatot vár.
 5. Ha indokolt és/vagy lehetséges, állítsa be a fix számokból elért találatok mennyiségét - pld. ha a 4. pontban leírtak szerinti beállításokat alkalmazza, akkor egy szelvényen 1 fix számnak kell szerepelnie, mivel az egy szelvényen bontott számok mennyisége 4. Ezért, a fix számból elérhető találatok száma sem lehet több, mint 1.
  Ha viszont 30 számot bont 4 számra, és a 30 számból 5 találat elérésével számol, akkor, noha a fix számok mennyisége továbbra is 1, nem érhet el találatot a fix számmal, hiszen 5 számot húznak ki az Ötöslottón.
További opciók alkalmazásának lehetősége:
- ha szükséges, módosítsa a szelvény árát és/vagy a pénznemet
- állítsa be a játékba küldött szelvények darabszámát
- határozza meg a szelvények kiválasztásának módját